شیلنگ سیلیکونی یکی از رایج ترین موارد مورد استفاده در صنعت فناوری است زیرا این شیلنگ ها، بسیار انعطاف پذیر هستند و مقاوم در برابر انقباض و پارگی نیز می باشند. علاوه بر این برای استفاده با پمپ های پریستالتیک بسیار مناسب هستند. لوله سیلیکونی معمولاً برای انواع پمپ ها استفاده می شود و کاربردهای انتقال برای کاربردهای دارویی، آزمایشگاهی، بیوشیمیایی، مواد غذایی و نوشیدنی طراحی شده است. آنها در قطرهای داخلی و ضخامت دیوارهای مختلف موجود هستند.
شیلنگ فود گرید سیلیکونی به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردی که دارد در بسیاری از صنایع، مانند صنایع زیر مورد استفاده قرار می گیرند:
به دلیل اینکه تولید کنندگان است شیلنگ ها، طیف گسترده و اندازه های مختلفی را از این شیلنگ، ارائه می دهند، می توان مشخصات این لوله ها را مطابق با نیازها و انتظارات مشتری تولید کرد. از ویژگیهای این شیلینگ ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
شیلنگ های Special Food 10 برای حمل و انتقال شیر، محصولات لبنی، آب آشامیدنی، آبمیوه ها، مایعات و چربی های با منشاء گیاهی در نظر گرفته شده است.
این شیلنگ های فودگرید می توانند تا ۱۰ برابر فشار را به راحتی تحمل می کنند. دمای کارکرد این شیلنگ ها ۳۵- تا مثبت ۷۰ درجه سانتیگراد می باشد. با این حال این شیلنگ ها می توانند تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۰ دقیقه با بخار قابل شستشو شوند و باز هم ویژگیهای خود را حفظ کنند. شیلنگ فودگرید با دمای صد درجه به صورت کامل تمیز می شوند. شیلنگ فود گرید ۱۰ میتواند تا قطر ۱ تا ۴ اینچ ساخته و استفاده شود.
شیلنگ های فودگرید ۱۰، دارای سه لایه هستند. لایه های داخلی آن دارای رنگ سفید و مواد مخصوصی هستند که بدون بو و مزه بوده و بر طعم مواد غذا تاثیری ندارد. لایه میانی شیلنگ باید در برابر شرایط مختلف مانند مکانیکی مقاوم باشد. بخش بیرونی این شیلنگ ها به رنگ قرمز و دارای مواد خاصی است که در برابر حرارت و رطوبت بسیار مقاوم است.
بسته به مقدار مواد غذایی که باید از طریق شیلنگ فودگرید جریان یابد، شیلنگ فودگرید مناسب باید بر اساس قطر انتخاب شود. شرایط محیطی که شلنگ در آن استفاده خواهد شد نیز باید در نظر گرفته شود و نوع میزان مکش یا انتقال باید در نظر گرفته شود.
برای جلوگیری از آسیب رسیدن به شیلنگ فودگرید، باید محدوده ی دمایی محیطی که شیلنگ فود گرید استفاده می شود، رعایت شود. از این شیلنگ های فودگرید، برای انتقال مواد غذایی استفاده می شود. باید در نظر داشته باشید که برای استفاده ی طولانی مدت، باید مرتب پس از مصرف به صورت روزانه شسته شوند. همچنین می توانید از بخار برای شستشوی بهتر برای کمک بهتر شسته شدن آنها استفاده کرد. باید مراقب بود که دمای بخار از ۱۰۰ درجه سانتیگراد بیشتر نشود. علاوه بر این، برای حفظ سلامت فیزیکی شیلنگ، زمان شستشو با بخار نباید بیش از ۳۰ دقیقه باشد.